trešdiena, 2012. gada 28. novembris

Raksti. Raksti! - Rīgas Mākslas telpā.

   Izstāde Raksti.Raksti! ekspozīcijā ir aplūkojami darbi, ko darinājuši meistari Rīgas tautas lietišķajās mākslas studijās un ir izstādīti eksponāti no Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas muzeja. Darbi ir darināti dažādās tehnikās - pinumi, kalumi, keramika, ādas darbi, kokgriezumi, audumi un rokdarbi. Darbi ir dažāda vecuma, bet senākie  ir no 18.gs vidus un jaunākie ir šī gada darinājumi. Izstāde apskatāma 12.11.-13.12.2012.
   Izstāde ir plaša un jāmet daudz līkumi, lai visu izstaigātu un nepalaistu, ko garām. Bet kopumā izstāde ir tiešām brīnišķīga, protams, varbūt nebūtu, kas viens jāuzsver, bet man ļoti patika vecie krēsli no Brīvdabas muzeja krājumiem un krāsainie, rakstainie cimdi. Bet visi darbi tik rūpīgi un iedvesmojoši skaisti.
Izstāžu zālē it visur bija raksti
Krēsli no Brīvdabas muzeja
L.Kļaviņa Rīgas tautas tērps
 
Gultas sega no Brīvdabas muzeja
 


R.Buša Sega jostu





Latvijā ražotas ziepes SIGN
A.Vācietis - Domātājs

   Ar šo izstādi iespējams vēlējās pateikt, ka vajag turpināt mūsu Latvijas lieliskākās lietas popularizēt, likt uz mūsu produktiem, tos veidot un piedāvāt citiem un vienkārši iepriecināt citam citu. Esmu novērojusi, ka pēdējos gados cilvēki aizvien vairāk Latvijā latvju zīmes savos izstrādājumos ietver, gan kā piederības zīmi vai vēlējušieskaut ko latvisku, citi iepakojumu dizainam, bet citiem tas jau ir kā zīme, kā visa produkta galvenā sastāvdaļa jeb daļa no izstrādājuma. Aizvien biežāk apģērbos, somām un citiem izstrādājumiem parādās no jauna latvju zīmes, kas ir ļoti skaisti, un ceru, ka tas NEKAD neizzudīs!


1 komentārs:

  1. Masse fine håndarbeider. nydelige farger på tepper og votter. Kunne ønsket og fått mønster på noen av disse vottene. Et nærbilde kunne også ha klart seg.Det var synd jeg ikke var oppmerksom på muset da jeg var i Riga.

    AtbildētDzēst