ceturtdiena, 2012. gada 22. novembris

11.-18.11.2012. LATVIJAI svētki, Rīga.

   Ikviens no mums ir domājis par savu piederību vietai, vai kāpēc esam tieši te?! Ļauju JUMS visiem par to padomāt, bet.... Ar pārliecību varu teikt, ka es esmu Latvijas patriote, un es mīlu Latviju.
   Šogad tāpat kā citus gadus devos 11.11.2012. nolikt svecīti pie Rīgas pils mūra. Jā, emocijas un apziņa, ka daudzi Latvijas brīvības cīnītāji atdeva dzīvību, un tikai pateicoties viņiem mums ir sava zemīte brīva! Paldies!

Lieli un mazi pie Brīvības pieminekļa dedza svecītes. 
Pie Rīgas pils mūra Svecīšu siena.


   Latvijas nedēļas ietvaros bija arī Staro Rīga. Manuprāt, pasākums, kas, lai kāds arī būtu, jo nevienmēr viss būs ideāls, ir vajadzīgs Rīgai. Jā, šogad, manuprāt, pasākums bija daudz blāvāks, bet.... Domāju, ka ikvienam tā vai tā staro Rīga nesa mazu prieciņu. Rīga bija krāsaināka, ar ģimenēm varēja iziet tumšajās ielās, cilvēki smaidīja, viss bija kļuvis daudz gaišāks!!!
Vērmanes dārzā strūklaka bija pilna ar pīlītēm.
Vērmanes dārzā "Plaisa"

Tilts, kas savieno. Netālu no Operas.

Kanāla izgaismotās tiltapakšas, kas nu jau ir ikdiena.

Doma baznīcas vitrāžas.

   Bet pats galvenais, protams, šajā svētku nedēļā ir 18.11.2012. neatkarīgas Latvijas proklamēšanas diena. Un šajā dienā parasti ir daudz pasākumu... Man ir tradīcija jau vairākus gadus, obligāti iet lāpu gājienā. Tas ir pasākums, kas vieno simtiem un tūkstošiem cilvēku, kas pasakās tiem, kas ir cīnījušies par Latviju. Pasaka, ka Latvija ir mūsu. Un galvenais "Mēs esam latvieši!".
   Pasākums ikgadu notiek 18.18. plkst. 18:00 no Kārļa Ulmaņa pieminekļa līdz Brīvības piemineklim. Vispirms uzstājas dažādas mūzikas kopas, un tad dedzam lāpas un ejam gājienā ar dziesmām, labām domām un prieku par ciešu vienotību! Šo pasākumu ir jāizbauda ikvienam, kas sevi uzskata par latvieti!

Lāpu gājienā piedalās tūkstošiem cilvēku ar lāpām un labām domām!


Lāpu gājiens noslēdzas pie pieminekļa, kur tālāk norisinās koncerts un prezidenta uzruna.
Pēc tam  katru gadu krastmalā  ir salūts.
Daudz laimes Latvija!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru